دوره 1، شماره 1 - ( دانشور علوم زرعی، 1387 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 77-83 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kordenaeej A, Habibi H, Talei D. Using Earthworm (Lumbricus terrestris) to enhance tea (Camellia sinensis L.) yield. jdas. 2009; 1 (1) :77-83
URL: http://jdas.shahed.ac.ir/article-1-12-fa.html
کردنائیج علاء الدین، حبیب حسن، طالعی داریوش. استفاده از کرم خاکی برای افزایش میزان محصول چای. دو فصلنامه دانشور علوم زراعی. 1387; 1 (1) :77-83

URL: http://jdas.shahed.ac.ir/article-1-12-fa.html


استاديار
چکیده:   (15446 مشاهده)
چکیده
عملکرد باغات قدیمی چای (.Camellia sinensis L) به دلیل فشرده شدن خاک اطراف ریشه ها و مختل شدن جریان آب وتبادلات هوا با کاهش مواجه است. کرم های خاکی به واسطه کارکرد بیولوژیک خود با عمل در ناحیه توسعه ریشه، باعث بهبود جریان گردش آب، هوا و جذب عناصر غذایی می شوند. بررسی نقش بیولوژیک کرم خاکی دربهبود عملکرد چای هدف اصلی پژوهش حاضر بوده است . آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار و به مدت دو سال اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کرم خاکی، کود شیمیایی، کود دامی و شاهد بودند. درهرسال وزن تر برگهای سبز بوته های چای توزین و تجزیه و تحلیل شد. اختلاف بین تیمار کرم خاکی و کود شیمیایی معنی دار نشد اما اختلاف آ نها با کود دامی و شاهد معنی دار گردید . بدین ترتیب می توان کرم خاکی را بعنوان یک عامل بیولوژیک مناسب بر ای بهبود عملکرد چای توصیه نمود.

واژه‌های کلیدی: چای، کرم خاکی، کنش بیولوژیک، عملکرد
متن کامل [PDF 161 kb]   (1350 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۸۹/۳/۹

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دوفصلنامه دانش زراعت می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Daneshe Zeraat

Designed & Developed by : Yektaweb