استفاده از کرم خاکی برای افزایش میزان محصول چای

نویسندگان

دانشگاه شاهد

چکیده

چکیدهعملکرد باغات قدیمی چای (.Camellia sinensis L) به دلیل فشرده شدن خاک اطراف ریشه ها و مختل شدن جریان آب وتبادلات هوا با کاهش مواجه است. کرم های خاکی به واسطه کارکرد بیولوژیک خود با عمل در ناحیه توسعه ریشه، باعث بهبود جریان گردش آب، هوا و جذب عناصر غذایی می شوند. بررسی نقش بیولوژیک کرم خاکی دربهبود عملکرد چای هدف اصلی پژوهش حاضر بوده است . آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار و به مدت دو سال اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل کرم خاکی، کود شیمیایی، کود دامی و شاهد بودند. درهرسال وزن تر برگهای سبز بوته های چای توزین و تجزیه و تحلیل شد. اختلاف بین تیمار کرم خاکی و کود شیمیایی معنی دار نشد اما اختلاف آ نها با کود دامی و شاهد معنی دار گردید . بدین ترتیب می توان کرم خاکی را بعنوان یک عامل بیولوژیک مناسب بر ای بهبود عملکرد چای توصیه نمود.

کلیدواژه‌ها